Вуглеводи«Ми те - що ми їмо»

https://www.youtube.com/watch?v=uLdxX0BCFAE
Цікаві факти про вуглеводи
Вуглеводице хімічні сполуки, які складаються з кисню, водню та вуглецю. Приблизно від 2 до 3 % маси тіла людини складають вуглеводи. Вуглеводи можна розділити на 4 хімічні групи; моносахариди і дисахариди (прості вуглеводи, які часто називають цукрами), а також олігосахариди і полісахариди (складні вуглеводи). Вуглевод має 4 калорії на грам. Чистим вуглеводом є цукор. Мед, в залежності від свого походження, містить 70-80% глюкози і фруктози. Вуглеводи є основним джерелом енергії (калорій) і є ключовим джерелом палива для фізичних вправ і спорту. Вуглеводи легко перетравлюються і розщеплюються на глюкозу, яку організм використовує для виконання різних завдань. З іншого боку, білки і жири є більш складними джерелами енергії, які потрібно перетравлювати, і необхідні для побудови тканин і клітин в організмі. Більшість продуктів харчування, які ми споживаємо, містять вуглеводи. Всі фрукти та овочі, всі хлібопекарські вироби, зернові продукти є вуглеводами, а також цукор та солодкі продукти. Деякі продукти харчування мають більше вуглеводів, ніж інші, макаронні вироби, хліб, рис, молоко, картопля, хлібобулочні вироби, фрукти, овочі, крупи і попкорн з високим вмістом вуглеводів. Крохмаль є найпоширенішим вуглеводом у типовому раціоні людини. Картопля, рис, пшениця та кукурудза містять велику кількість крохмалю. Коли люди їдять занадто багато вуглеводів, часто у вигляді простих вуглеводів, вони можуть набирати вагу, тому що організм зберігає додаткові вуглеводи як жир. Люди повинні зосередитися на тому, щоб їсти багато складних вуглеводів у вигляді овочів і багатьох фруктів, а також уникати рафінованих вуглеводів (простих вуглеводів), що містяться в макаронах, хлібі, цукрі, печиві і навіть фруктових соках.

Коментарі

Популярні публікації