34 група
Домашнє завдання: підготувати проект про роль біотехнології в сільському господарстві
Біологія 04.04.22
Тема:Вавилов В. І. та його вчення про центри різноманітності та походження культурних рослин
Домашнєзавдання:Підготувати інформацію про породи тварин і сорти рослин свого регіону
28.03.22 Біологія
Тема: Завдання та досягнення сучасної селекції. Внесок вітчизняних вчених-селекціонерів
Тестові завдання виконуємо, відповіді кидаємо мені в приватні повідомлення, працюємо над проектами
21.03.22 Біологія
Тема:Сучасні методи селекції рослин, тварин і мікроорганізмів. Явище гетерозису
Самостійна робота:Тестові завдання
1.Форма добору, за якої людина відбирала для розмноження особин, які найкраще відповідали її вимогам і не ставила мети виведення нового сорту чи породи, називається:
А Методичний добір
Б Масовий добір
В Несвідомий добір
Г Індивідуальний добір
2.Основними методами селекції є
А Природний добір
Б Штучний добір
В Гібридизація
Г Гетерозис
3.Розрізняють такі типи штучного добору
А Масовий
Б Індивідуальний
В Короткостроковий
Г Довгостроковий
4.Форма добору, за якої людина цілеспрямовано відбирає для розмноження особини з метою вивести нові форми
А Індивідуальний
Б Несвідомий
В Методичний
Г Масовий
5.Недоліком масового добору є
А Генетична різнорідність особин
Б Простота застосування
В Швидкий результат
Г Неможливість застосування у селекції рослин
6.Особливостями індивідуального добору є
А Добір особин за фенотипом
Б Добір особин за генотипом
В Простота застосування
Г Сповільнює селекційний процес
7.Розрізняють такі види гібридизації
А Інбридинг
Б Гетерозис
В Неспоріднене схрещування
Г Споріднене схрещування
8.Схрещування між представниками різних видів
А Внутрішньовидова гібридизація
Б Аутбридинг
В Інбридинг
Г Віддалена гібридизація
19.03.22 Біологія
Тема: Завдання та досягнення сучасної селекції. Внесок вітчизняних учених-селекціонерів
Завдання: відео передивитись, основне записати в конспект. почати роботу над проектами з даної теми
Хімія 07.02.22
Тема: Роль хімії у створенні нових матеріалів та у розвитку нових напрямів технологій
Домашнє завдання: відео передивитись, схеми записати. О.Ярошенко Хімія 11 клас § 37 прочитати, впр.1
Хімія 20.01.21
Тема: Полісахариди. Крохмаль та целюлоза
Домашнє завдання: відео передивитись, схеми записати. П.Попель, Л.Крикля § 25 прочитати, впр.184,185
Хімія 13.01.21
Тема: Вуглеводи. Класифікація вуглеводів
https://www.youtube.com/watch?v=uLdxX0BCFAE
Цікаві факти про вуглеводи
Вуглеводи - це хімічні сполуки, які складаються з кисню, водню та вуглецю. Приб
лизно від 2 до 3% маси тіла людини складають вуглеводи. Вуглеводи можна розділити на 4 хімічні групи; моносахариди і дисахариди (прості вуглеводи, які часто називають цукрами), а також олігосахариди і полісахариди (складні вуглеводи). Вуглевод має 4 калорії на грам. Чистим вуглеводом є цукор. Мед, в залежності від свого походження, містить 70-80% глюкози і фруктози. Вуглеводи є основним джерелом енергії (калорій) і є ключовим джерелом палива для фізичних вправ і спорту. Вуглеводи легко перетравлюються і розщеплюються на глюкозу, яку організм використовує для виконання різних завдань. З іншого боку, білки і жири є більш складними джерелами енергії, які потрібно перетравлювати, і необхідні для побудови тканин і клітин в організмі. Більшість продуктів харчування, які ми споживаємо, містять вуглеводи. Всі фрукти та овочі, всі хлібопекарські вироби, зернові продукти є вуглеводами, а також цукор та солодкі продукти. Деякі продукти харчування мають більше вуглеводів, ніж інші, макаронні вироби, хліб, рис, молоко, картопля, хлібобулочні вироби, фрукти, овочі, крупи і попкорн з високим вмістом вуглеводів. Крохмаль є найпоширенішим вуглеводом у типовому раціоні людини. Картопля, рис, пшениця та кукурудза містять велику кількість крохмалю. Коли люди їдять занадто багато вуглеводів, часто у вигляді простих вуглеводів, вони можуть набирати вагу, тому що організм зберігає додаткові вуглеводи як жир. Люди повинні зосередитися на тому, щоб їсти багато складних вуглеводів у вигляді овочів і багатьох фруктів, а також уникати рафінованих вуглеводів (простих вуглеводів), що містяться в макаронах, хлібі, цукрі, печиві і навіть фруктових соках.
Домашнє завдання: відео передивитись, схеми записати. П.Попель, Л.Крикля § 23 прочитати, впр.170,171
Біологія 13.01.21
Тема: Адаптація як загальна властивість біологічних систем.
Домашнє завдання: К.М.Задорожний підручник Біологія 11 клас § 1,2
Коментарі
Дописати коментар