34 група

Біологія 19.04.22
Тема: Поняття про біологічну небезпеку, біологічний тероризм та захист. Біологічна безпека



Домашнє завдання: опрацювати відео і параграф 51 підручника



Біологія 11.04.22
Тема: Сучасна біотехнологія та її напрямки

Домашнє завдання: підготувати проект про роль біотехнології в сільському господарстві


Біологія 04.04.22

Тема:Вавилов В. І. та його вчення про центри різноманітності та походження культурних рослин

Домашнєзавдання:Підготувати інформацію про породи тварин і сорти рослин свого регіону


28.03.22 Біологія

Тема: Завдання та досягнення сучасної селекції. Внесок вітчизняних вчених-селекціонерів


Тестові завдання виконуємо, відповіді кидаємо мені в приватні повідомлення, працюємо над проектами


21.03.22 Біологія

Тема:Сучасні методи селекції рослин, тварин і мікроорганізмів. Явище гетерозису



Самостійна робота:Тестові завдання

1.Форма добору, за якої людина відбирала для розмноження особин, які найкраще відповідали її вимогам і не ставила мети виведення нового сорту чи породи, називається:

А Методичний добір

Б Масовий добір

В Несвідомий добір

Г Індивідуальний добір

2.Основними методами селекції є


А Природний добір

Б Штучний добір

В Гібридизація

Г Гетерозис

3.Розрізняють такі типи штучного добору

А Масовий

Б Індивідуальний

В Короткостроковий

Г Довгостроковий

4.Форма добору, за якої людина цілеспрямовано відбирає для розмноження особини з метою вивести нові форми

А Індивідуальний

Б Несвідомий

В Методичний

Г Масовий

5.Недоліком масового добору є


А Генетична різнорідність особин

Б Простота застосування

В Швидкий результат

Г Неможливість застосування у селекції рослин

6.Особливостями індивідуального добору є

 

А Добір особин за фенотипом

Б Добір особин за генотипом

В Простота застосування

Г Сповільнює селекційний процес

7.Розрізняють такі види гібридизації

 

А Інбридинг

Б Гетерозис

В Неспоріднене схрещування

Г Споріднене схрещування

8.Схрещування між представниками різних видів


А Внутрішньовидова гібридизація

Б Аутбридинг

В Інбридинг

Г Віддалена гібридизація


19.03.22 Біологія

Тема: Завдання та досягнення сучасної селекції. Внесок вітчизняних учених-селекціонерів




Завдання: відео передивитись, основне записати в конспект. почати роботу над проектами з даної теми


Хімія 07.02.22 

Тема: Роль хімії у створенні нових матеріалів та у розвитку нових напрямів технологій



Домашнє завдання: відео передивитись, схеми записати. О.Ярошенко Хімія 11 клас § 37 прочитати, впр.1


Біологія 07.02.22
Тема: Сталий розвиток та раціональне природокористування






Хімія 20.01.21

Тема: Полісахариди. Крохмаль та целюлоза

Домашнє завдання: відео передивитись, схеми записати. П.Попель, Л.Крикля § 25 прочитати, впр.184,185



Хімія 13.01.21

Тема: Вуглеводи. Класифікація вуглеводів



https://www.youtube.com/watch?v=uLdxX0BCFAE

Цікаві факти про вуглеводи

Вуглеводи - це хімічні сполукиякі складаються з киснюводню та вуглецюПриб

лизно від 2 до 3% маси тіла людини складають вуглеводиВуглеводи можна розділити на 4 хімічні групимоносахариди і дисахариди (прості вуглеводиякі часто називають цукрами), а також олігосахариди і полісахариди (складні вуглеводи). Вуглевод має 4 калорії на грам. Чистим вуглеводом є цукор. Мед, в залежності від свого походження, містить 70-80% глюкози і фруктози. Вуглеводи є основним джерелом енергії (калорій) і є ключовим джерелом палива для фізичних вправ і спорту. Вуглеводи легко перетравлюються і розщеплюються на глюкозу, яку організм використовує для виконання різних завдань. З іншого боку, білки і жири є більш складними джерелами енергії, які потрібно перетравлювати, і необхідні для побудови тканин і клітин в організмі. Більшість продуктів харчування, які ми споживаємо, містять вуглеводи. Всі фрукти та овочі, всі хлібопекарські вироби, зернові продукти є вуглеводами, а також цукор та солодкі продукти. Деякі продукти харчування мають більше вуглеводів, ніж інші, макаронні вироби, хліб, рис, молоко, картопля, хлібобулочні вироби, фрукти, овочі, крупи і попкорн з високим вмістом вуглеводів. Крохмаль є найпоширенішим вуглеводом у типовому раціоні людини. Картопля, рис, пшениця та кукурудза містять велику кількість крохмалю. Коли люди їдять занадто багато вуглеводів, часто у вигляді простих вуглеводів, вони можуть набирати вагу, тому що організм зберігає додаткові вуглеводи як жир. Люди повинні зосередитися на тому, щоб їсти багато складних вуглеводів у вигляді овочів і багатьох фруктів, а також уникати рафінованих вуглеводів (простих вуглеводів), що містяться в макаронах, хлібі, цукрі, печиві і навіть фруктових соках.

Домашнє завдання: відео передивитись, схеми записати. П.Попель, Л.Крикля § 23 прочитати, впр.170,171


Біологія 13.01.21

Тема: Адаптація як загальна властивість біологічних систем. 



Домашнє завдання: К.М.Задорожний  підручник Біологія 11 клас § 1,2

Коментарі

Популярні публікації